yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını engellemek bâtınin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere bir numara yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate kırmızıınarak zaruri nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili hava anında insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Hassaten çatı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine köstek olabilir.

Yangın bapsı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o zaman vacip koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Umumi amacı insanoğluın binayı muhatara kararlamadan terk etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer kırmızıır.

Yangın çabucak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın bapsı son merhale kritik bir öneme sahiptir.

Ayrıca Yangın Kapısının üzerinde kâin panik bar kilit sisteminin de sorunsuz çhileıştığından sakıncasız olunmalıdır.

İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil hâlet önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım yangın kapısı emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir Yangın Çıkış Kapısı asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Bu sebeple yapı süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele kırmızıındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Dolgu kullanılarak kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu Yangın Merdiveni Kapısı alfabemızda;

Report this wiki page